Abrikozenplaat koek
Abrikozenplaat koek
Wat heb je nodig voor het deeg
500 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram boter of margarine
300 gram witte basterd suiker
1 ei
Daarnaast heb je nodig
250 gram gedroogde abrikozen
suiker naar behoefte
½ potje abrikozen jam
maïzena ongeveer ½ eetlepel
En dan bakken
Kook de abrikozen met de suiker gaar met 3 deci liter water.
Binden met wat maizena.
Roer de abrikozen jam erdoor.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed het deeg met de hand tot een smeuige massa.
Wanneer het deeg niet pakt een scheutjes koffiemelk erbij doen.
Bakplaat invetten en deeg erop uitspreiden
Wel wat achterhouden voor de reepjes
Abrikozenmassa erover uitstrijken
Reepjes maken van het deeg wat je hebt achter gehouden
Schuine reepjes kruislings erover leggen
In het midden van de oven schuiven en bakken p 175 graden
Duur van het bakken ongeveer 45 minuten
Als het klaar is de koek in blokken snijden als deze nog warm is.
Eet smakelijk