Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/sepp.nl/httpdocs/templates/optie4/functions.php on line 202

Dansend door het leven

Steeds vaker merk ik dat het dansen mijn leven binnendringt. Regelmatig oefende ik al figuren in mijn hoofd, waar overigens weinig van terug te zien is op de dansvloer, maar tegenwoordig gebruik ik ook danspassen in mijn dagelijkse bestaan. Van mezelf weet ik wel dat ik niet normaal ben, maar stiekem hoop ik toch een stukje herkenning te vinden bij mijn dansgenoten.

Voor degenen die niet weten wat ik bedoel, heb ik een voorbeeld. Deze week liep ik over de gangen van mijn kantoor. Twee collega’s kwamen om de hoek zetten en we botsen bijna op elkaar. Dankzij de inzet van een lockstep en het draaien van mijn bovenlichaam wist ik een confrontatie te voorkomen.
Sindsdien ben ik aan het bekijken waar ik de danstechnieken nog meer gebruik. De lockstep blijkt een vaak ingezet middel. Omdraaien wordt veranderd in een spot-turn en het snoepscheppen bij Jamin doe ik met een Scoop (quickstep).
Toegegeven, dat laatste is een leugen. Toch ben ik wel benieuwd hoe jullie hierover denken en in hoeverre de dansmoves jullie leven overnemen. Als ik vanaf nu raar aangekeken wordt, weet ik dat het mijn afwijking is. Zodoende hoop ik op reacties.

Auteur: Mark van Dorresteijn

Sepp Youtube