Spaanse maaltijdsoep

Voor 4 personen

Ingredienten:

3 stengels bleekselderij

1 winterwortel

1 chorizoworst (250 gram)

2 eetlepels olijfolie

2 kippenbouillontabletten

1 blikje tomatenblokjes (400 g)

1 pot witte bonen (ca 360 gram) in de tomatensaus

1 volkoren stokbrood

 

Bereiden:

Bleekselderij schoonmaken, wassen en inplakjes snijden.

Wortel schoonmaken en inblokjes snijden.

Vel van de choriworst verwijderen en worst in plakjes snijden.

 

In de soeppan olie verhitten.

Bleekselderij en wortel ca. 2 minuten fruiten.

Tomatenblokjes, bouillontabletten,witte  bonen met saus,chorizo en 6 dl water toevoegen.

 

Soep aan de kook brengen.

 

Soep 5 minuten zachtjes laten koken.

Soep serveren met stokbrood.

Kapucijnerschotel in de wok

Kapucijnerschotel  In de Wok.
 
1 pond shoarmavlees.  Aanbraden.dan
1 Zak Zwitserse schotel van Aviko.
Gedurende een kwartier gaar laten worden.
Dan de kapucijners erbij en al roerend goed warm laten worden.
Serveer er voor de frisheid komkommer of tomaat bij.

Eet smakelijk!
 

Abrikozenplaat koek

Abrikozenplaat koek


 
Wat heb je nodig voor het deeg
 

500 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram boter of margarine

300 gram witte basterd suiker

1 ei


 

Daarnaast heb je nodig

250 gram gedroogde abrikozen

suiker naar behoefte

½ potje abrikozen jam

maïzena ongeveer ½ eetlepel

En dan bakken

Kook de abrikozen met de suiker gaar met 3 deci liter water.

Binden met wat maizena.

Roer de abrikozen jam erdoor.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kneed het deeg met de hand tot een smeuige massa.

Wanneer het deeg niet pakt een scheutjes koffiemelk erbij doen.

Bakplaat invetten en deeg erop uitspreiden

Wel wat achterhouden voor de reepjes

Abrikozenmassa erover uitstrijken

Reepjes maken van het deeg wat je hebt achter gehouden

Schuine reepjes kruislings erover leggen

In het midden van de oven schuiven en bakken p 175 graden

Duur van het bakken ongeveer 45 minuten

Als het klaar is de koek in blokken snijden als deze nog warm is.

Eet smakelijk

Sepp Youtube